LOGG INN

VÅRYR LØPEGLEDE

Mar 07, 2024

La oss ta et øyeblikk og kjenne gleden boble i magen nå når snøen smelter og bar asfalt og deilige stier igjen titter frem fra vinterdvalen. Det kan ikke være bare jeg som syns alt er såååå mye lettere, både før man skal ut, underveis i løpeturen og etterpå (good bye til mye og tykt tøy som tar et halvt tørkestativ hver gang man har løpt en tur) 

Jeg er skikkelig fornøyd i egen trening pr nå. Fra nytt år og nå 10 uker inn i det nye året har grunntreningen stått i fokus og det er skikkelig digg at kroppen nå svarer skikkelig. Ikke at det funker godt hver løpetur, noe det sjeldent gjør, men likevel stor forskjell. Ikke trenger du 10 uker heller på å kjenne forskjell!

Om du har forsøkt hittil i år og det ikke gikk helt etter planen, om du er i gang og vil uppe gamet, eller om du skal starte nå, ta med deg dette lille tipset; 

Kontinuitet trumfer alt. Å komme deg ut på løpeturene, jevnt og trutt hver uke vil bringe deg fremover selv om du kanskje ikke hver uke får løpt alt som ønsket eller orker å holde den kvaliteten som var planen hver gang. Bare det å ta deg en tur ut, om så kortere økt enn tenkt, lettere eller oppstykket - vil gjøre deg til en bedre løper enn å droppe økta, utsette den og ha hull i kontinuiteten din. 

 

Fremgang er ikke kun at du løper lenger eller raskere. Kondisjon og utholdenhet tar tid å bygge opp og krever at enkeltøktene trener opp egenskaper du behøver og at enkeltøktene til sammen er gode treningsuker med riktig progresjon og belastning. Nok belastning for fremgang og samtidig lite nok belastning til å holde deg skadefri og motivert.

Du kan likevel etter kun 3 ukers tid se fremgang i de små fine tingene som: 

  • Mindre motstand mot å trene, lettere å komme i gang. 
  • Mindre tanker og stress rundt treningen, mer flyt. 
  • `Den bakken` som er tung i dag går lettere selv om den ikke går raskere. 
  • Du sover kanskje bedre, er gladere og opplever mestring og fremgang.

 

Finn frem løpeskoene som roper fra boden, skapet, eller butikken og kom deg ut på løpetur du også! Usikker på hvordan du griper det an? Jeg hjelper deg gjerne. Ta en titt og finn ditt løpeprogram HER, både for deg som vil fokusere på basic, grunnlag og bygge ny distanse og for deg som allerede behersker en distanse og vil level up i denne. Spør meg om du lurer på noe så finner vi ut av det sammen. 

 

Ps, alle løpeprogrammene inneholder god veiledning slik at du kan ta gode personlige valg hver uke i din løping ut i fra ukens økter, ukens fokus og hvordan dagene dine ser ut og hvordan du har det som den fine løperen du er!

 

Jeg heier på deg og løpingen din!

Vennlige heiarop og klemmer ♡

Ann Kristine 

Kjøp boka her